Hrvatska bajka

Bila jednom jedna djevojka po imenu Paris. Ona je bila jako siromašna, ali i jako talentirana. Imala je predivan glas i voljela je pjevati. Jednog dana princu je bilo dosadno pa je kralj organizirao talent show .Nagrada je bila kovčeg pun zlata. Paris se htjela prijaviti, ali prijava je bila dva zlatnika, a ona nije imala toliko novaca. Jedino što je Paris imala bila je ogrlica koju joj je majka dala prije nego što je umrla. Majka je rekla Paris: “Ova ogrlica će ti ispuniti jednu želju,ali samo onu želju koju stvarno želiš da se ostvari.” Paris je stvarno željela nastupiti u tom talent showu pa je to i zaželjela. Sljedeći dan bio je talent show. Tamo su nastupali pjevači, plesači, svirači, mađioničari, cirkusanti, akrobati i naravno Paris. Kad je princ čuo Paris kako pjeva odmah se zaljubio u nju. U finalu su ostale Paris i još jedna djevojka. Ta djevojka je bila vještica, ali nitko to nije znao. Dan prije finala vještica je začarala Paris tako da više nije lijepo pjevala. Čaroliju je mogla skinuti samo njena prava ljubav. Na dan finala vještica je nastupala prva. Nakon nje Paris je počela pjevati. Zvučala je grozno,kralj je naredio da ju maknu s pozornice, ali onda je princ počeo pjevati s Paris. Paris je zvučala sve bolje i bolje jer je princ skidao čaroliju tako da je pjevao s Paris. Na kraju čarolija je prestala djelovati i Paris je pobijedila u talent showu. Princ je shvatio da je druga cura vještica i naredio je da ju zatvore u tamnicu. P aris i princ su se oženili i svi su živjeli sretno do kraja života.

                                                                                                                                                                                  Lidija Mudri, 5.a

Lijepo putovanje lijepom našom

Lutkarski mjuzikl za učenike nižih razreda

Veseli lutkarski mjuzikl za djecu ispunio je u četvrtak, 27. veljače 2014. hol naše škole učenicima nižih razreda.

Uz dva glumca i lutke, učenici su putovali Lijepom našom i uz songove i slike je upoznavali.

Putovali su od Dubrovnika, preko Splita, Šibenika, Zadra, Rijeke, Pule, Zagreba, Plitvičkih jezera, Osijeka do Vukovara.

Promijenili su učenici i prijevozna sredstva: putovali su autobusom, brodom, vlakom i avionom.

Veseli glumci i lutke animirali su sve učenike te je hol bio ispunjen pjesmom i smijehom.

Autor priče  je Duško Mucalo, autor glazbe, redatelj i producent je Ivo Lesić, a autor scenografije i lutaka Luči Vidanović.

Fotografije s predstave pogledajte u ALBUMU.

tekst i foto: Bruno Breški, 3. c

Super srce u drugim razredima

Na inicijativu gospođe Irene Stipešević – Rakamarić, dr. med. spec. javnog zdravstva, učenici drugih razreda imali su izuzetno zanimljivo predavanje “Super srce”

srce U četvrtak, 27. veljače 2014., učenici drugih razreda imali su priliku gledati i slušati prezentaciju o zaštiti zdravlja srca i krvnih žila koje je održala voditeljica Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije dr. med. spec. javnog zdravsta Irena Stipešević – Rakamarić. 

Među zdravstvenim radnicima koji su posjetili učenike, bila je i maskota “Super srce”, koja je bila i najatraktivniji dio prezentacije.

Učenici su u sklopu Zdravstvenog odgoja i programa iz Prirode i društva tako i od stručnjaka saznali najvažnije o tome što je srce i kako ga zaštiti.

Učiteljice i učenici zahvaljuju Zavodu ua javno zdravstvo varaždinske županije i njihovoj voditeljici, doktorici Ireni.

srce2

tekst i foto: Nola Vidović, 3. c