MOJ DJED

Učenici 3.c i 3.b pisali su o svojim djedovima

Moj djed je pametan i mudar. Voli čitati novine. Zajedno se igramo Čovječe, ne ljuti se. Volim ga. Pomaže mi u muzici. Zovem ga djedom. Ime mu je Zlatko. On je tatin tata. Djed Zlatko je: veseo, sretan, radostan, lukav. Voli svirati na klaviru. Ponaša se ljubazno i dobrodušno. Svima pomaže. On je sretan što me ima. To je moj djed.

Korina Samac, 3. c

Moj djed je dobar. Nosi velike naočale i voli ići u vinograde. Voli i mene čuvati u naručju, a kad sam bila mala, stalno mi je govorio da sam ja njegovo srčeko. Ja sam mu odgovarala da je i on moje srčeko. Jako je drag i nježan. Uvijek kad bih došla k njemu u Pleternicu pokazivao bi mi svog psa Mikija, kojeg ja jako volim. Ponekad idem šetati šumom s djedom i sestričnom Mirnom. Moj djed me jako voli i ja volim njega.

Monja Zečević, 3. c

Moj djed zvao se Branko. On je bio mamin tata. Imao je smeđu kosu, plave oči, bio je debeljuškasti, dobar i darežljiv. Volio je  igrati društvene igre, nogomet, Playstation i skrivača. Volio je nositi narodne nošnje iz dalje prošlosti, slušati klape, Mišu Kovača i ostale narodne pjesme. Jako se pristojno ponašao prema drugima. Nažalost, umro je od neke teške bolesti.

Teo Golub, 3. c

Moj djed se zove Ivan. On je mamin tata. Jako se voli šaliti i smijati. Dobar je, svugdje me vodi – npr., vodio me je u Postojnsku jamu. Krezub je i šaljiv. Voli se igrati sa mnom i sa psima. Malo je debeo jer voli puno jesti. Star je. Ima sijedu kosu i plave oči. Na računalu voli igrati Belu.

Tia Brndušanović, 3. c

Moj djed Josip je mamin tata. Ima plave oči, sijedu kosu, star je sedamdeset i nešto godina. Zna biti malo strog, ali je dobar. Uvijek se igra sa mnom i mojim mlađim bratom Dorianom. Djed ima još va brata. Jako nas voli i sve nam kupi, da nam sve što poželimo.

Nika Plantak, 3.c

Moj djed zove se Ivo. On je mamin tata. Ima sijedu kosu i smeđe oči. Star je 74 godine. Srednje je visine i srednje debljine. Kad je baka bila u bolnici, on se brinuo za nju. Jako voli jesti čokoladu i gledati televiziju, a najviše se voli igrati Čovječe, ne ljuti se i Domino. On je dobrodušan, zabavan i pametan. Moj djed je baš dobar.

Bruno Breški, 3. c

Moj djed ima sijedu kosu, velike naočale i zeleno-smeđe oči. Zove se Josip. Nestrpljiv nije, nije baš brz, vrlo je sretan i vjerojatno najbolji djed. Nosi crvenu majicu i crnu trenirku s crnim cipelama. Volimo skupa  igrati šah i domino. Jako ga volim takvog kakav jest.

Denis Belčić, 3. c

Moj djed je šaljiv, smiješan, dobar, debeo i zabavan. Ima šezdeset i nešto godina. To je mamin tata. Voli se igrati s Pikom (psom). Često mi dolazi u posjetu, a sa sobom uvijek donese bombone. Voli gledati televiziju i spavati. Uopće nije strog, jer mojm bratu Olji i meni sve dozvoljava. U sebi ima puno ljubavi koju svakome izrazi na lijep način. Sa mnom se igra igru Uno jer ga ja molim budući da mi je to najzabavnija igra. Uglavnom, moj djed je uvijek dobre volje i optimističan.

Nola Vidović, 3. c

Moj djed se zove Krešimir. On je tatin tata. Ima sijedu kosu, bijele brkove i bradu. Visok je. Dobar je i stalno mi daje slatkiše. Uvijek mi pomaže kad nešto ne znam. Kad smo zajedno, igramo se društvene igre. Voli kad smo seka i ja jako dobre. Ponekad zajedno gledamo televiziju. Moj djed je super.

Simona Crnčić, 3. c

Moj djed se zove Branimir. To je mamin tata. Kad ja dođem k njemu, igramo se Čovječe, ne ljuti se ili gledamo serije. Djed Branimir  ja se rijetko družimo, ali nam je zabavno kad se igramo. Moj djed je malen, dobrodušan, strpljiv, voli nositi plave traperice i crnu majicu, ima sijedo – crnu kosu i malo je debeljuškast. Živi u zgradi  na osmom katu. Naviše voli jesti kolače s jagodama i čokoladom.

Lea Paska, 3. c

 

Moj djed nije jako visok. Moj djed i nije baš star, ima 58 godina. Voli me voditi na farmu. Ima puno pasa. U slobodno vrijeme radi sa glinom. Stalno baki radi ukrasni vrč. Moj djed voli baku, a ja volim oboje.

Elena Crlenjak, 3. b

 

Moj sjedokosi djed je u mirovini, ali se ipak bavi poljoprivredom. Uzgaja kukuruz i krumpir. Još uzgaja krave, svinje i perad. Meni je najukusniji njegov sir. Na jednom brežuljku ima klet. Malo podalje od kleti ima puno trsova. Zato su mi omiljena godišnja doba koja provodim u berbi raznih plodova.

Anamarija Višnjić, 3. b

 

Moj djed zove se Zdravko. On je vješt kad nešto izrađuje rukama. Ja se volim s njim igrati. On mi može izraditi igračke iz drva. Nije jako visok niti jako star. Ja ga jako volim.

Alen Štrlek, 3. b

 

Moj djed zove se Valent. Ima 63 godine. Vrlo je dobar i često spava. Najviše obožava svoje lovačke pse jer je on lovac. Svaki put kad donese patku ili fazana baka to ispeče pa je jako ukusno, a ja sam tada sretna. On je bio auto-prijevoznik. Kada je bio auto-prijevoznik naporno je radio kao i moj tata. Visok je. Često idem sa djedom na polje gdje su lovački psi. Ja svog djeda jako volim!

Nika Križanić, 3. b

 

Moj djed se zove Krešo. Bio je policajac. Ima 62 godine. Ima auto kojeg moj brat Simon previše voli i zove se Opel Meriva. Moj djed voli čitati novine. Kupuje ih svaki dan. Moj djed ima nekoliko naočala. Voli svirati harmoniku. Ja ga tako volim kao da je najbolji djed na Zemlji. Ima mnogo prijatelja.

Abel Sabolek, 3. b

Moj djed zove se Franjo. Bavi se poljoprivredom. Voli me malo zezati. Dok ide u dućan uvijek mi kupi lizaljku. Volim gledati kako ore i dok me vodi u gorice.

Leon Marčec, 3. b

A ovako će biti kad ON bude djed:

KAD JA BUDEM DJED…

Kad ja budem djed, svojim unucima ću pričat priče, igrati s njima društvene igre i pomagati im. Znam da ću biti star kad ću biti djed, ali ne znam kako ću izgledati. Trudit ću se da moji unuci budu jedni od najboljih u školi i da  vole čitati, a ne da stalno igraju igrice na tabletima i takvim modernim stvarima. Volio bih da oni vole voće i povrće. Volio bih i da vole sojine šnicle i seitan. Nadam se da će me moji unuci voljeti. Ali, da bi mogao imati unuke, moram prvo imati djecu.

Dominik Belaj, 3. c