Žogarija – Loptarija

Žogarija, odnosno Loptarija je projekt koji se već devetu godinu za redom provodi u više zemalja regije.

Ekipa IV. osnovne škole Varaždin na Žogariji 2014.

Ekipa IV. osnovne škole Varaždin na Žogariji 2014.

Svrha i cilj projekta „Žogarija“ je putem sporta i popratnih odgojnih djelatnosti jačanje povezivanja,  prijateljstva i uzajamnog života među mladima i narodima. Također, sadržaji i svrha ovog Projekta  su: razvijanje i poticanje strpljivosti, fair play-a u igrama s loptom, nastupima navijačkih skupina,  druženje i zabava s pjevačkim i plesnim nastupima, stvaranje u kreativnim radionicama,  osvješćivanja o značenju zdrave prehrane i ekološko osvješćivanje u smislu očuvanja prirode. Sudionici su djevojčice i dječaci u dobi od 8 do 10 godina.

I ove godine su učenici nižih razreda naše škole koji polaze Sportsku grupu uz vodstvo prof. Marka Žganeca sudjelovali na Žogarijadi u Varaždinu, koja se održala u ponedjeljak 28. travnja 2014. u SSD Graberije.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Bara u 3.b

Anamarija Višnjić i Rea Švoger, učenice 3. b u svoju učionicu donijele su baru.

Anamarija i Rea pokraj svoje bare

Anamarija i Rea pokraj svoje bare

Vrijedne učenice preko vikenda su zajedničkim snagama izradile vjernu maketu bare, makete svih životinja stajaćih voda, dodale nazive, biljke i vodu te tako iznenadile i učiteljicu i suučenike, ali i druge zadivljene i znatiželjne učiteljice. Čestitamo i pohvaljujemo.

bara

Pogled s vodotornja

Učenici 1. a su u četvrtak, 24. travnja posjetili vodotoranj.

Gospodin Marko Svetec, vatrogasac, trenutno radi na čuvanju vodotornja te je pozvao učenike 1. a da s desetog kata razgledaju panoramu grada. Učenici sa svojom učiteljicom Rajkom Bedenik nisu propustili ovu priliku te su s uživanjem istražili poznate tornjeve, krovove i parkove iz ptičje perspektive.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

 

Uz Dan planeta Zemlje, Ana, 3. b i Tia, 3. c

Monolog planeta Zemlje

Ja sam Zemlja i želim vam se malo opisati. Kosa mi je nekada bila zelena i bujna, a danas mi je sve više prorijeđena. Oči su mi pune suza od opasnih  kemikalija, uši zaglušene velikom bukom, nos začepljen dimom iz opasnih tvornica, a usta puna plastičnih otpadaka. Nema čiste vode da me umije i svakim sam danom sve ružnija. Volite li vi biti ružni i prljavi? Vi mene učinite ljepšom, a ja ću učiniti vas zadovoljnima.

Anamarija Višnjić, 3. b

Oh, oh, oh! Sva sam zagađena, prljava i neuredna. I to sve od vas, mojih stanovnika.I to od vas koji možete razmišljati, ljudi, ne životinja. Promućkajte malo glavom, brinite o biljkama i životinjama da mogu biti zdrava i čista. Ako ovako nastavite, ubrzo ću se pretvoriti u veliko smetište i neću moći disati, a kada ja prestanem disati, ni za vas zraka neće biti. Zato me poslušajte i učinite čistom.

Tia Brndušanović, 3. c